Workshop Reanimeren

Binnen het C-ABCDE protocol staat A voor luchtweg, B voor ademhaling en C voor circulatie.

Luchtweg (A)

Wanneer iemand zich verslikt in een stuk eten of object is het belangrijk om het object zo snel mogelijk te verwijderen. Wat doe jij als een slachtoffer buiten bewustzijn is en je een rochelend geluid hoort?  

Ademhaling (B)

Door adem te halen komt er zuurstof in je bloed binnen en zo ook in je organen. Zonder zuurstof functioneert je lichaam niet. Wat doe jij als een slachtoffer hevig benauwd is, een versnelde, vertraagde of zelfs geen ademhaling heeft?  

Circulatie (C)

Het hart stop ermee en het bloed pompt niet meer rond: er is sprake van een circulatiestilstand. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een hevige bloeding die niet stopt maar ook door een allergische reactie. Wat doe jij als je dierbare neervalt en hoe herken je een circulatiestilstand?

Beschrijving Workshop

Leer van gecertificeerde Oranje Kruis instructeurs de symptomen van een luchtwegprobleem of een circulatiestop te herkennen en te behandelen. Je leert o.a. reanimeren, een AED te gebruiken, de luchtweg vrij te houden en een slachtoffer te stabiliseren. Dit leer je in een reëel scenario, zodat je weet wat te doen totdat de professionele hulpdiensten arriveren. De workshop wordt op een interactieve wijze gegeven en zal dus meer gericht zijn op praktisch handelen.

Na de workshop ontvang je een certifcaat van deelname Reanimeren (ABC).

Tot ziens, Team Crash Move

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar 
Capaciteit: max 12 personen
Gratis voor gasten van TopParken. Vraag naar de kortingscode bij de receptie.

Geen evenementen

Hele kaart

Op dit moment zijn er geen evenementen

Download nu het Lifesaver theorieboek

Leer levensreddend handelen volgens de theorie van het C-ABCDE-Protocol

Crash move logo

Burgemeester van de Mortelplein 43 5037 PJ Tilburg

KvK: 61536539

X
X
X