Workshop Bewustzijn

Binnen het C-ABCDE protocol staat de D staat voor bewustzijn en de E voor alle overige letsels en het veilig stellen van een slachtoffer.

Bewustzijn (D)

Veel factoren kunnen leiden tot het verliezen van het bewustzijn. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een te hoge of te lage bloedsuikerspiegel. Wat doe jij als een slachtoffer wel aanspreekbaar is en ademt maar niet normaal reageert? En hoe herken je een beroerte?  

Overige letsels (E)

Het weer en dus de temperatuur kan de gezondheid sterk beïnvloeden. Wanneer je bij warm weer te weinig drinkt en heftige inspanning levert kan dit drastische gevolgen hebben. Hoe herken je een hitteberoerte? Wat zijn de uiterlijke symptomen van een slachtoffer met shock, vergiftiging of een allergische reactie en hoe behandel je botbreuken? 

Beschrijving workshop

Leer van gecertificeerde Oranje Kruis instructeurs te herkennen wanneer een slachtoffer het bewustzijn dreigt te verliezen en hoe je deze kunt behandelen. Je leert wanneer je een slachtoffer moet verplaatsen in een noodsituatie maar ook hoe te handelen bij brandwonden, botbreuken, vergiftiging en allergische reacties. Dit leer je in een reëel scenario, zodat je weet wat te doen totdat de professionele hulpdiensten arriveren. De workshop wordt op een interactieve wijze gegeven en zal dus meer gericht zijn op praktisch handelen.

Na de workshop ontvang je een certificaat van deelname bewustzijn, overig letsels en verplaatsen (DE).

Tot snel, Team Crash Move

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
Capaciteit: max 12 personen 
Gratis voor gasten van TopParken. Vraag naar de kortingscode bij de receptie.

Geen evenementen

Hele kaart

Op dit moment zijn er geen evenementen

Download nu het Lifesaver theorieboek

Leer levensreddend handelen volgens de theorie van het C-ABCDE-Protocol

Crash move logo

Burgemeester van de Mortelplein 43 5037 PJ Tilburg

KvK: 61536539

X
X
X