Lifesaver App

Eenvoudig je hulpverlening op orde brengen

Download de App

Met de Crash Move Lifesaver App breng je in een handomdraai de hulpverlening binnen jouw bedrijf op orde. Deel de hulpverlening met de buren en verhoog zo eenvoudig de dekkingsgraad van je BHV. Raadpleeg eenvoudig vluchtplattegronden, manage incidenten en hulpmiddelen en bespaar tegelijkertijd kosten. Een ernstig ongeval of overval op de werkvloer? Met de Lifesaver App waarschuw je ieder ingecheckt persoon binnen het pand of roep je razendsnel hulp in van BHV'ers en Crash Move Lifesavers. Zo maak jij het verschil als werkgever binnen die eerste, beslissende 6 minuten.

BHV

Verhoog eenvoudig de dekkingsgraad van je BHV

Voldoende en altijd aanwezige BHV'ers op de werkvloer? Een wettelijke verplichting die voor veel bedrijven maar lastig te realiseren is. Met de Lifesaver App deel je (indien gewenst) de bedrijfshulpverlening gemakkelijk met naburige bedrijven. Zo verhoog je de dekkingsgraad en voldoe je eenvoudig aan de wettelijke verplichting BHV. Een ernstig ongeval op de werkvloer? Ook de BHV´ers en Lifesavers van de buren ontvangen direct een melding.

RI&E

Creëer een overzichtelijk RI&E en voorkom boetes

Zijn jouw medewerkers zich bewust van alle risico's op de werkvloer? Met de Lifesaver App heb je de wettelijke verplichte RI&E binnen een oogopslag inzichtelijk. Je voegt eenvoudig geclassificeerde risico's, tegenmaatregelen en beeldmateriaal toe. Zo zijn alle medewerkers bekend met de risico's, voldoe je aan de wet en voorkom je boetes.

Vluchtplattegrond

Weet altijd hoe je moet vluchten en waar hulpmiddelen aanwezig zijn

Weet jij hoe de vluchtplattegrond eruit ziet die aan de muur hangt? Met de Lifesaver App hebben alle medewerkers de vluchtroutes binnen jouw vestiging zo bij de hand, op hun smartphone. Op die manier weet iedereen - zelfs in geval van slecht zicht door rookontwikkeling - hoe de vluchtroutes lopen per etage en waar de belangrijke hulpmiddelen aanwezig zijn.

Incidentenlogboek

Evalueer incidenten en optimaliseer de hulpverlening

Heeft er onverhoopt een incident plaatsgevonden bij jou op de werkvloer? Dan wil je graag weten hoe de hulpverlening op gang is gekomen en wat verbeterpunten zijn. Het incidentenlogboek op de Lifesaver App geeft jou direct inzicht in alle gebeurtenissen van een incident en de gebruikte hulpmiddelen. Zo kun je de hulpverlening optimaliseren voor die cruciale, eerste 6 minuten.

Inchecken

Een afgebakende veiligheidszone volgens je eigen beleid

Op basis van een incheckcode en je eigen incheckbeleid kunnen gasten, medewerkers en hulpverleners inchecken op jouw vestiging. Zo creëer je een eigen veiligheidszone en kan iedereen met de Lifesaver App gebruikmaken van de hulpverlening op locatie. Zo zijn alle aanwezigen op jouw vestiging in noodgevallen binnen no-time gealarmeerd.

Materiaal

Altijd alle hulpmiddelen up-to-date

Met de Lifesaver App manage je eenvoudig alle hulpmiddelen binnen jouw vestiging. Per hulpmiddel heb je inzicht in de locatie op de werkvloer, verloopdatum, controles, beeldmateriaal en de inzet tijdens incidenten. Op die manier zijn jouw hulpmiddelen altijd up-to-date voor een optimale hulpverlening.